Fredericia Kafferisteri er en lille virksomhed med fokus på håndværk og kvalitet. 

Når kaffe ristes, sker der en lang række kemiske reaktioner i bønnen. Den skifter farve fra grøn til brun og det er ristningen, der er med til at skabe de velduftende aromaer og den gode smag vi kender så godt fra kaffe.

Risteriet er et mikroristeri, hvor kaffen ristes efter ordre. Det betyder, at du altid kan forvente at få din kaffe friskristet. For mig er det helt afgørende for en god kaffeoplevelse og derfor anbefaler jeg også, at du drikker din kaffe inden 2-3 måneder efter ristedato.

I risteriet bruger jeg udelukkende specialty kaffe. Det vil sige arabica bønner med en cup score over 80. Jeg rister primært til filterkaffe, men også espresso når jeg har bønner på lager, der egner sig til det. 

God fornøjelse med kaffen.

 

Dorthe Brejndahl 

SCA certificeret Coffee Roasting Intermediate